Nedávno jsem si vzpomněla na salát, který jsme dělávali doma, když jsem byla malá. Býval samozřejmě pěkně majonézový, s tučnějším sýrem a jinými poměry surovin. Napadlo mě, trochu recept upravit tak, aby byl vhodný pro hubnutí, ale stále si zachovával typickou chuť majonézového salátu.
V této verzi je salát velmi objemný a obsahuje hodně bílkovin, takže zasytí a pomůže hlavně těm, kteří bývají hladoví. Dejte si jej klidně na večeři, nebojte se toho, že v něm jsou jablka. To, že se nemá jíst ovoce večer, je mýtus.
Suroviny
- 80 g vařeného kuřecího prsního masa (to je 100 g v syrovém stavu)
- 50 g sýra Eatlean nebo eidamu se 30 % tuku
- 100 g drobnějších nakládaných okurek
- 150 g kyselejších jablek
- 100 g bílého jogurtu (Hollandia, Klasik apod)
- 1 kávová lžička majolky
- 2 kávové lžičky hořčice
- pepř
- pažitka
Postup
Maso, jablka, sýr a okurky nakrájejte na drobné kostičky.
Nasekejte nebo kuchyňskými nůžkami nastříhejte pažitku.
Do větší misky dejte jogurt, přidejte majonézu, hořčici, čerstvě mletý pepř a polovinu pažitky.
Promíchejte.
Přidejte všechny nakrájené suroviny, promíchejte a posypte zbylou pažitkou.
Nutriční hodnoty se sýrem Eatlean | 1 porce |
---|---|
Energie(kJ) | 1781 |
Bílkoviny(g) | 48 |
Tuky(g) | 13 |
Sacharidy(g) | 36 |
Vláknina(g) | 5 |
Nutriční hodnoty s eidamem 30 % tuku | 1 porce |
---|---|
Energie(kJ) | 2051 |
Bílkoviny(g) | 46 |
Tuky(g) | 19 |
Sacharidy(g) | 36 |
Vláknina(g) | 5 |