Možná se budete divit, ale můžete. Samozřejmě ne všechny typy. Při hubnutí je potřeba, aby měl pudink co nejvíce sytivých bílkovin, málo tuku a byl bez přidaného cukru. Pak může fungovat jako samostatná svačina. Z toho je jasné, že obyčejné levné pudinky se syntetickou šlehačkou v kelímku vhodné nejsou. Tuku sice nemají moc, ale o to více oplývají cukrem. Nehodí se ani populární chia pudinky nebízené v bistrech jako ,,zdravá“ alternativa dezertu. U nich naopak dominuje tuk původem z kokosového mléka. Díky vláknině z chia semínek sice zasytí, ale ve skutečnosti bývají kalorickou bombou.
Vhodným řešením jsou tedy proteinové pudinky. Zpočátku je zastupovala jediná značka, tedy Ehrmann. Chuťově atraktivní, s širokým spektrem příchutí, ale ne zrovna nejlevnější. Dnes už existují podstatně levnější možnosti při stejné chuti a nutričních hodnotách. Jedná se o pudinky od Milbony (Lidl), Dr.Oetker (Kaufland), svůj proteinový pudink bez cukru už prodává i Tesco.
Možná vás napadne, že by přeci stačilo uvařit si domácí pudink z pudinkového prášku, nesladit ho nebo použít náhradní nekalorické sladidlo. To je sice pravda, ale takový pudink bude mít obsah bílkovin stejný jako mléko, tedy jen kolem 3 g/100g. Nadlouho vás tedy nezasytí. Museli byste navrch přidat porci tvarohu.
Čtěte také:
Minitest proteinových pudinků bez cukru
Proteinové pudinky Ehrmann – při hubnutí pozor na veganskou variantu