Chtěli byste letos o vánocích trochu odlehčit vaše vánoční cukoví? Jestliže nechcete péci nic složitého nebo péci jiné cukroví pro sebe a k tomu ještě ,,klasiku“, můžete se inspirovat těmito recepty. Každý druh cukroví přináší vždy určitý zdravotní benefit a přitom zůstává bez újmy na výsledné chuti.
Je v něm snížené množství sacharidů, snížený glykemický index a naopak zvýšené množství vlákniny, proteinů, vitaminů a minerálních látek. Zásadně nejsou použity rostlinné tuky. Klasické máslo je totiž tím, co dělá cukroví opravdovým domácím cukrovím. Ani toto cukroví není úplně nutričně ideální (protože to ani není možné) a rozhodně po něm nezhubnete. Budete však vědět, že neoplývá přemírou tuku a cukru.
A hlavně ! Bude vám naprosto jasné, kolik energie a živin v sobě každý kousek skrývá. A také co by se stalo, kdybyste ho náhodou snědli celou ,,várku“.