Asi máte na mysli nějaký salát, který chcete o vánočních svátcích nebo na Silvestra nabídnout hostům přejedeným typickými vánočními pokrmy. A zároveň si sama nezkazit redukční snažení. Jednou z možností by mohl být salát využívající uzeného lososa a sezónní pomeranče. V kombinaci s ledovým salátem a rukolou získáte sytý, vzhledově i chuťově atraktivní salát, který má na jednu porci jen 1124 kJ a 17 gramů bílkovin.
Salát s uzeným lososem a pomerančem
Suroviny na 1 porci
- 120 g ledového salátu
- 20 g rukoly (větší hrst)
- 100 g pomeranče
- 70 g uzeného lososa
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička olivového oleje
- 1/2 lžičky medu
- sůl, pepř
Postup
Salát a rukolu omyjte, osušte a ledový salát nakrájejte na sousta. Pomeranč oloupejte a pečlivě z něj odstraňte i bílé části. Nakrájejte ho na plátky.
Smíchejte zálivku z oleje, citrónové šťávy, málo soli a pepře. Prošlehejte.
Salát a rukolu rozložte do talíře a promíchejte ho se 2/3 zálivky tak, aby se salátové listy důkladně obalily.
Navrch rozložte lososa a pomeranč. Pokapejte zbylou zálivkou.
Nutriční hodnoty na 1 porci | |
---|---|
Energie(kJ) | 1124 |
Bílkoviny(g) | 16.6 |
Tuky(g) | 15.1 |
Sacharidy(g) | 17.4 |