Ano, tučné ryby při hubnutí nejenže jíst můžete, ale dokonce byste měli. Jsou totiž zdrojem příznivě působících omega-3 kyselin. Po jídle s vyšším množstvím tohoto typu tuků se budete cítit velmi dobře a dlouho zasyceni a kromě toho po jídle organismus zvýší tvorbu energie formou tepla, což může mírně napomoci vašemu lepšímu výsledku v hubnutí.
Omega-3 kyseliny mají protizánětlivý efekt a jsou důležité pro činnost mozku a srdce. Mezi zdravotně nejvýhodnější patří tučnější mořské ryby jako losos, tuňák, sleď, makrela a sardinky.
Losos může být součástí oběda, jehož příprava vám zabere minimum času. Makrely nebo lososa se nemusíte bát ani v uzené formě a klidně z nich připravit sytý salát. Pokud máte rádi kyselé ryby, dávejte si zavináče ze sleďů. Občas dejte šanci sardinkám v konzervě, pokud se nedostanete k sardinkám čerstvým. Zkusit můžete ryby v rosolu.
Tučnější mořské uzené ryby (hlavně makrela nebo uzený losos) pomáhají mnoha lidem, kteří na začátku hubnutí inklinují k uzeninám, částečně nahradit chuť, na kterou jsou zvyklí.