Dýňové polévky se v poslední době už v našich jídelníčcích ,,zabydlely“. To je dobře a vařit byste si je měli i při hubnutí. Zvláště v chladnějších dnech, kdy nebudete mít třeba večer chuť na zeleninový salát. Dýňová polévka vám dodá potřebnou večerní porci zeleniny. Pokud má dýňová polévka fungovat jako samostatná večeře, měli byste jí dodat patřičnou dávku bílkovin.
Několik možností:
Krevety
Do uvařené vroucí polévky vhoďte rozmrazené a neuvařené tygří krevety (100 g na porci po rozmražení). Během jedné až dvou minut se krevety v polévce uvaří. Déle to nemá smysl, protože by ztuhly.
Treska
Úplně stejným postupem přidejte rozmražené filé z tresky nebo jiné bílé ryby. Chuťově bude výsledek lepší, když bude polévka pikantnější.
Pečené hovězí maso
S dýňovou polévkou jde velmi dobře dohromady. Jestliže vám zbylo 100 g pečeného hovězího masa, vložte jej do talíře, zalijte horkou polévkou a máte hotovo.
Rozdrobený kozí sýr
Můžete použít 80 – 100 g tvarohového kozího sýra. Dejte polévku do talíře a navrch přidejte sýr.
Pošírovaná vejce
Připravte polévku a na talíři přidejte pak na porci 2 pošírovaná vejce (ztracená).
Bílkovinné potraviny samozřejmě nemusíte jíst ve stejný moment jako polévku. Klidně si dejte polévku zvlášť a za chvíli pak třeba cottage nebo jiný sýr, kousek libového masa, rybu, tvaroh na slano apod.
Více o tom, proč je dýně vhodnou volbou při hubnutí zjistíte v tomto článku.
Dýňové recepty:
Salát s pečenou dýní, kozím sýrem a ořechy
Špagety z dýně s rajčatovou omáčkou a sýrem Gran Moravia