Suroviny na 1 porci
- 200 g vodního melounu nakrájeného na kostky (odstraňte většinu pecek nebo použijte bezpeckový)
- 20 g červené cibule
- 70 g sýra feta (cca 1/3 balení)
- 15 g černých oliv
- 1 lžička olivového oleje
- 2 lžičky citronové šťávy
- čerstvá máta
Postup
Cibuli nakrájejte na jemné kroužky, zakapejte citronem a nechte v misce 10 minut (tím ztratí svojí štiplavost).
Potom k cibuli přidejte olivový olej a promíchejte.
Na talíř nebo do misky dejte kostky melounu a sýr feta nakrájený na kostičky. Cibuli s citronem a olejem lehce vmíchejte k melounu se sýrem, přisypte olivy a mátu.
Vše lehce promíchejte a dejte na 30 minut do lednice vychladit.
Nutriční hodnoty | 1 porce |
---|---|
Energie(kJ) | 1403 |
Bílkoviny(g) | 13 |
Tuky(g) | 25,1 |
Sacharidy(g) | 13,7 |