Někdy se dvojímu vaření nevyhnete. Například, když děti vyžadují k večeři pokrm na bázi těstovin, případně zapékané brambory nebo cokoli smaženého. Pak je nejjednodušší a časově nejméně náročné, když si vedle na pánvi připravíte mraženou zeleninu, která pod poklicí změkne a vy na ni pak jen dáte vejce nebo sýr.
Když ale vaříte obědy, snažte se, aby byly primárně vhodné pro vás. Ostatním vždycky nakonec můžete přidat o trochu více másla, doplnit pečivem nebo dát více přílohy. Když vaříte pokrm s omáčkou, nebojte se a dejte si ji také. Jen si jí nandejte podstatně méně. Přílohu stačí odvážit. To znamená, že nemusíte vařit třeba pro sebe těstoviny celozrnné a ostatním klasické.
Pokud vaříte jakýkoli pokrm, který se dá zmrazit, dejte si pro sebe porci do mrazáku, může se vám někdy později hodit. Dobře zmrazit se dají i některé přílohy, jako například těstoviny, rýže nebo bulgur.
Konkrétní tipy s recepty pro zdravé hubnutí, které vám umožní se vyhnout dvojímu vaření najdete v e-knihách:
Sezónní jídelníčky – Jaro, Léto, Podzim, Zima