Vy víte, že to děláte dobře. Polovinu talíře vám zabírá zelenina, čtvrtinu zdroj bílkovin s nízkým množstvím tuku, třeba krůtí prsa. Poslední čtvrtinu pak nějaká sacharidová příloha typu brambor, batátů nebo rýže. Energetickou hodnotou tahle kopa jídla o moc nepřevyšuje nejprťavější burger od mekáče. Do něj si třikrát kousnete a je po něm. Ale tady? Obrovskou spoustu jídla jíte nejméně čtvrt hodiny. A s tím může mít vaše okolí někdy problém.
Spousta lidí stále ještě věří, že je při hubnutí zapotřebí jíst MÁLO. Bohužel tito chytráci mívají sklony k poznámkám typu: ,,Jak chceš zhubnout, když si dáváš tak velké porce?“ nebo ,,Ty pořád jíš, to teda nevím, jak si myslíš že zhubneš?“. Pokud se to párkrát stalo i vám, víte, že příjemné to není. Co na to odpovědět, obzvlášť, když si nejste jistí, že zhubnout dokážete a hlavně nevíte přesně, kdy to na vás bude vidět ?
Není to jednoduché, ale než cokoli vysvětlovat, je lepší dotyčnému říci, ať nezávidí a že když nebude líný si nakrájet zeleninu do krabičky, může mít něco podobného příště taky.
Na pozadí vaší mysli by ale v tu chvíli mělo být vědomí správnosti vašeho počínání, ideálně podpořené už nějakým počátečním úspěchem. Každý den, kdy zvládnete jíst pravidelně a dobře přes den, máte velkou šanci sníst večer jen to, co jste si naplánovali. A tím se přiblížit cíli. Zatímco pokud byste se obávali jíst před ostatními, mohl by večer skončit zbytečným přejedením. A cíl by vám jen uskakoval před očima.