Při hubnutí nejsou tabu těstoviny, ale ani máslo nebo mouka při vaření omáčky. Jediné, na čem záleží je množství. V uvedeném receptu si vystačíte s pěti gramy másla a třemi gramy mouky na porci. Výsledný pokrm se tak snadno vejde do 1500 kJ. Snadněji se vám bude vařit ve čtyřech porcích. Žádné dvojí vaření. Telecí na houbách připravte pro celou rodinu. Ostatním jen dáte větší dávku těstovin.
Telecí plátky na houbách s těstovinami
Suroviny na 4 porce
- 400 g telecí kýty na řízky
- 20 g másla
- 12 g hladké mouky
- 100 g lišek nebo jiných hub
- 160 ml bílého vína
- 160 ml zeleninového vývaru
- 20 ml citronové šťávy
- sůl, pepř, hladká petrželka
- 400 g těstovin v uvařeném stavu (100 g vařených těstovin je na jednu ,,hubnoucí“ porci)
Postup
Maso nakrájejte na tenčí plátky, osolte a opepřete. Obalte ho v mouce a osmahněte na rozehřátém másle. Přidejte nakrájené houby, po chvíli podlijte vínem a vývarem. Přiklopte a poduste na mírném plameni do měkka. Nebude to trvat dlouho, výhodou telecího masa je kratší doba dušení.
Nakonec přidejte citronovou šťávu.
Uvařte těstoviny. Pokud budete vařit tak, abyste získali 400 g vařených těstovin, budete potřebovat přibližně 160 g těstovin v suchém stavu. Budete -li vařit i pro ostatní, uvařte těstovin víc a pro sebe si pak odvažte 100 g po uvaření. Je to jednodušší.
Nutriční hodnoty | 4 porce | 1 porce |
---|---|---|
Energie (kJ) | 5880 | 1470 |
Bílkoviny (g) | 106,8 | 26,7 |
Tuky (g) | 43,2 | 10,8 |
Sacharidy (g) | 127,2 | 31,8 |