Mugcaky jsou koláče v hrnečku, které stačí dát na pár minut do mikrovlnné trouby a je hotovo. Přestože vám možná, stejně jako mě, tento styl ,,pečení“ připadá lehce pochybný, při hubnutí má dvě základní výhody. Narozdíl od situace, kdy upečete koláč, který pak můžete donekonečna ochutnávat a zarovnávat, tady je množství jasně dané. Kolik si navážíte, tolik sníte. Nic víc. Druhou výhodou je to, že si snadno upravíte poměr bílkovin a sacharidů. Můžete experimentovat, a pokud se to jednou nebo dvakrát nepovede, nic se neděje. Žádná velká škoda. Můžete si tedy vyladit svůj oblíbený recept. Pro začátek zkuste třeba tento recept:
Suroviny
- 1 vejce
- 30 g bílého polotučného jogurtu
- 15 g proteinového prášku
- 5 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku do perníku nebo prášku do pečiva
- 1 lžíce kakaa (6 g)
- špetka soli
- 8 g vlašských ořechů
navíc (můžete vynechat)
- 50 g bílého proteinového jogurtu Milko s 5% tuku s troškou sladidla sukralóza nebo zakápnuté čekankovým siupem
Postup
V mističce promíchejte proteinový prášek s moukou, kakaem, solí a práškem do pečiva.
Nasekejte ořechy a vsypte je k suchým surovinám. Třetinu nechte na ozdobu.
V hrnku, který budete dávat do mikrovlnné trouby, smíchejte vejce s jogurtem. Přidejte suché ingredience a pořádně promíchejte.
Dejte do mikrovlnné trouby na 850 W po dobu 2 minut.
Nechte chvíli vychladnout a potom ozdobte jogurtem a zbylými ořechy.
Nutriční hodnoty 1 porce
s jogurtem | bez jogurtu | |
---|---|---|
Energie(kJ) | 1271 | 1073 |
Bílkoviny (g) | 30 | 25 |
Tuky(g) | 15 | 13 |
Sacharidy(g) | 11 | 9 |