Nový Kurz: Metodika práce s klienty s nadváhou nebo obezitou

Aktuality

Chcete si prohloubit své znalosti výživy a otevřít si nutriční poradnu?
Zajímá vás komplexní řešení problému nadváhy, případně přidružených onemocnění?

Vaše odpověď zní ANO? Pak právě pro vás nově otevíráme

Intenzivní 6 týdenní Kurz

METODIKA PRÁCE S KLIENTY S NADVÁHOU NEBO OBEZITOU

Pro koho je kurz určen:
Nutričním terapeutům, výživovým poradcům, lékařům a komukoli se vzděláním ve výživě. Všem, kteří si chtějí prohloubit své znalosti a naučit se metodiku práce s klienty trpícími nadváhou nebo obezitou.

Rozsah kurzu:
Délka : celkem 6 týdnů (18 hodin) – vždy 3 hodiny týdně – každé úterý od 17 do 20 h
Začátek kurzu : 29.4 2025
Ukončení kurzu : 3.6. 2025

Forma zakončení kurzu:
Závěrečná zkouška – teoretická a praktická část

Místo konání:
Prostory Společnosti pro výživu, Opletalova 25, Praha 1

Cena:
9 500,- Kč

 

Co kurzem získáte?
• Kompletní metodiku práce s klientelou řešící nadbytečné kilogramy
• Znalosti, jak sestavit jídelníček klientům na míru a jak je podporovat v jeho dodržování
• Přehled o různých typech redukčních diet, jejich funkčnosti a možných rizicích
• Informace o nových lécích řešících obezitu a jejich skloubení s vhodným jídelníčkem a pohybovou aktivitou
• Ukázky jídelníčků pro specifické skupiny klientů
• Přístup do online výukového prostředí pro absolventy, kde bude probíhat i následné nepovinné vzdělávání (po ukončení kurzu)
• Osvědčení od Společnosti pro výživu o složení závěrečného testu a praktické zkoušky
• Osvědčení o absolvování kurzu Společnosti pro výživu garantovaným Českou asociací sester

Jak kurz bude probíhat:
• Zopakujete si základní znalosti z oblasti výživy relevantní pro řešení obezity (makroživiny, mikroživiny, energetická bilance, bazální metabolismus…)

• Probereme:
• druhy potravin, jejich složení, nutriční hodnoty a vhodnost pro redukční jídelníček
• problematiku obezity a její rizika
• možnosti redukce hmotnosti včetně moderní farmakoterapie (hlavně znalost úskalí a rizik)
• různé typy diet, jejich funkčnost, udržitelnost a rizika
• sestavení vyváženého jídelníčku
• Krok po kroku se naučíte metodologii práce klientem s nadváhou nebo obezitou (od první návštěvy v poradně až po poslední)
• Seznámíme vás s případy z reálné praxe včetně komplikovaných případů klientů s přidruženými onemocněními
• Dozvíte se, jak posuzovat úspěchy či neúspěchy klientů, jak s nimi o tom mluvit a dále je motivovat

• Získáte potřebné informace pro úspěšné zakončení kurzu : materiály na domácí studium a kompletní zpracovanou metodologii. Dostanete také desítky receptů formou e-booků.

Lektor

Kurzem vás provede MUDr. Václava Kunová ze Společnosti pro výživu, která vede už 27 let klienty ke zdravému a rozumnému hubnutí. Je autorkou mnoha článků a publikací o výživě a hubnutí v odborných i populárních médiích.

Pro více informací sledujte webové stránky www.vyzivaspol.cz nebo na tomto webu, tedy www.rozumnehubnuti.cz
nebo kontaktujte Ing. Kamilu Touškovou na e-mailové adrese: kamila.touskova@vyzivaspol.cz nebo na telefonu 605 222 382.

 

Obchodní podmínky

Platit můžete bankovním převodem nebo kartou přes GoPay.

Koupit

Facebook

Články, testy a recepty

Nový Kurz: Metodika práce s klienty s nadváhou nebo obezitou

Chcete si prohloubit své znalosti výživy a otevřít si nutriční poradnu? Zajímá vás komplexní řešení problému nadváhy, případně přidružených onemocnění? Vaše odpověď zní ANO? Pak právě pro vás nově otevíráme Intenzivní 6 týdenní Kurz METODIKA PRÁCE S KLIENTY S NADVÁHOU NEBO OBEZITOU Pro koho je kurz určen: Nutričním terapeutům, výživovým poradcům, lékařům a komukoli se vzděláním ve výživě. […]

Jak se vyznat v sýrech – 7.díl – Olomoucké tvarůžky a Romadur

Olomoucké tvarůžky, neboli syrečky se pyšní titulem ,,ideální sýr při hubnutí“. Faktem je, že tato původem česká potravina má nejnižší množství tuku ze všech sýrů. Zároveň exceluje v bílkovinách. Ty tvoří neskutečných 88 % z energetické hodnoty tvarůžků. Když si odmyslíme jejich specifickou aromatičnost, která je pro někoho problematická, byly by při hubnutí dobrou volbou. […]

Jak se vyznat v sýrech ? 6.díl – Parmezán, Gran Moravia a Pecorino

Parmezán patří mezi sýry s nejvyšším množstvím bílkovin a vápníku na 100 g. Je to dáno jeho vysokým obsahem sušiny. Protože se však při jeho výrobě nepoužívá jen tučné mléko, má obsah tuku jen o malinko vyšší než Eidam se 45 % tuku v sušině. Možná by vás to nenapadlo, ale Parmezán a sýry z […]

Jak skoncovat s přejídáním – velký manuál

Přejídání se stalo nejhledanějším výrazem na webu rozumnehubnuti.cz v průběhu prosince 2024. A drželo se v první desítce po celý minulý rok. Bylo by tedy dobré shrnout, co nás k němu vede, proč k přejídání inklinujeme a jak se s ním vypořádat. Možná vás zrovna teď po vánocích trápí otázka, jak je možné, že máte […]

Web rozumnehubnuti.cz – nezávisle a bez reklam

MUDr. Václava Kunová

Webové stránky provozuje MUDr. Václava Kunová, která se na tomto prostoru věnuje psaní nezávislých a nekomerčních článků o tématech, která vás zajímají.

Patří mezi ně také vyvracení mýtů a polopravd v oblasti výživy a hubnutí.

Užitečné informace převádí až do praktických řešení, tedy receptů, jídelníčků a dalších konkrétních tipů.

Již od roku 2008.

Baví mě, když má jídlo šmrnc – rozhovor MUDr. V. Kunové pro OnaDnes.

Moje knihy o výživě a hubnutí

Dezerty pro zdravé hubnutí

Chuť na sladké má občas každý. Pokud vás ale přepadá často a brání vám ve zdravém hubnutí, je zapotřebí odhalit příčinu a zakročit. Často to bývá únava, nevyspání, stres a špatně sestavený jídelníček chudý na bílkoviny. Sladké chuti se ale nemusíte úplně vyhýbat. Existuje mnoho možností, jak připravit dezert, který chuť na sladké uspokojí, ale bude mít vyvážené nutriční hodnoty. Právě takové recepty vám představuji v e-knize Dezerty pro zdravé hubnutí.

150 Kč

Menopauza a hubnutí – jak vyřešit neřešitelný problém?

Jak souvisí hormonální změny s přibíráním v období kolem menopauzy? Proč kolem menopauzy nárůstá množství tuku hlavně v pase? A lze s tím něco udělat? Lidová moudrost říká, že se v tomto období hubnout nedá. Nebo za velmi vysokou cenu nelidského odříkání. Skutečnost je trochu jiná.

Žen, které trápí kila navíc v období kolem menopauzy je rozhodně víc než těch, které váhu řešit nemusí. Právě proto vznikla tato kniha. Shrnuje dostupné informace o vlivu menopauzy na metabolismus a specifické obtíže, které ovlivňují regulaci příjmu potravy na jedné straně a energetický výdej na straně druhé. Vysvětluje, jestli se s nimi dá něco dělat a co konkrétně můžete zařídit vy sama.

280 Kč

60 večeří pro zdravé hubnutí 2021

Recepty na rychlé studené a teplé večeře složené jen z bílkovin a zeleniny. Kniha vám pomůže vyřešit nejtěžší úkol při hubnutí. Tedy nemít večer hlad ani chuť a přitom udržet příjem kalorií tak, abyste hubli.

Cena: 375 Kč
O knize řekli:
Simona Záveská
Knihu vřele doporučuji všem lidem, kteří nemají nápady co zajímavého a chutného jíst na večeře místo obligátní vaječné omelety/obloženého chleba. Ať už jste v redukčním režimu nebo ne, tak recepty využijete pro celou rodinu. Kniha mne naučila jak se dá chutně upravit zelenina na spousty způsobů a dala tipy na výborné zeleninové zálivky, které dají salátu úplně „jiný rozměr“ . Překvapila mne snadná a levná domácí výroba sýru labneh nebo-li domácí Lučiny. Už by mne nenapadlo si kupovat předraženou Lučinu z obchodu, protože ta chuť té domácí je „hvězdná“ a nesrovnatelně levnější.

Praktický návod na zdravé hubnutí 2022

Chcete přestat držet diety a místo toho začít hubnout? V tomto návodu najdete vše potřebné k sestavení jídelníčku. Jak vám pomůžou bílkoviny a kolik jich máte jíst? Jak zlepšit střevní mikrobiom, aby vám pomáhal ve zhubnutí? A jakým nejčastějším chybám se vyhnout? Vše, co potřebujete vědět, stručně, srozumitelně a přitom velmi konkrétně.

Cena: 350 Kč
O knize řekli:
PhDr. Iva Málková (zakladatelka Společnosti STOB)
Název E-booku Praktický návod na zdraví hubnutí je stoprocentně pravdivý. Z přemíry informací o výživě a hubnutí, které nás dnes zaplavují, vybrala autorka ty nejdůležitější, které jsou podstatné pro redukci váhy. Seznamuje srozumitelně čtenáře se základními živinami tak, aby byl schopen si sestavit samostatně jídelníček šitý na míru právě jemu, a to i s ohledem na množství přijaté energie. Vysvětluje i důležitost dalších faktorů při sestavování jídelníčku jako je glykemický index, glykemická nálož, vitaminy, minerální látky a žhavá novinka střevní mikrobiom. Dobrým pomocníkem pro sestavení jídelníčku je i přehled potravinových skupin a tipy na jednotlivé chody. U zkušené odbornice máte jistotu, že to, co se dočtete, vychází z vědecky podložených závěrů.

Sezónní jídelníčky ve výhodném setu

Chcete přestat držet diety a místo toho začít hubnout? V tomto návodu najdete vše potřebné k sestavení jídelníčku. Jak vám pomůžou bílkoviny a kolik jich máte jíst? Jak zlepšit střevní mikrobiom, aby vám pomáhal ve zhubnutí? A jakým nejčastějším chybám se vyhnout? Vše, co potřebujete vědět, stručně, srozumitelně a přitom velmi konkrétně.

Cena: 250 Kč

Facebook