Receptů na různé ,,fitness“ kaše s přidáním tvarohu nebo proteinového prášku najdete na internetu spousty. Také výrobci instantních kaší se v poslední době snaží ubírat cukr a přidávat bílkoviny. Často tím ale utrpí chuť kaše nebo se výrobek zbytečně prodražuje. Není nad to, když použijete základní a úplně obyčejné suroviny a výslednou chuť si doladíte přesně podle svého. Pokud si chcete připravit ovesnou kaši, po které nebudete mít brzy hlad, bude zapotřebí vyrovnat nepoměr mezi sacharidy, jichž ovesné vločky dodávají hodně a bílkovinami, kterých je v nich naopak málo (a mléko to samo o sobě nezachrání).
Jednou z možností je použití našlehaného vaječného bílku, který přidá kaši 6 g kvalitních bílkovin, objem a jemnost. Vločky použijte ty nejobyčejnější, hrubé, které mají nižší glykemický index.
Recept na ideální ovesnou kaši s různými možnostmi finálního dochucení a s nutričními hodnotami