Možná si myslíte, že nejlepší bude při přípravě vánočního bramborového salátu nahradit majonézu jogurtem. Zkusím vás přesvědčit, abyste připravili ověřený způsob zálivky, která bude mít jen o malinko více kalorií než jogurt, ale chuťově bude téměř stejná, jako kdybyste použili pouhou majonézu. Trik spočívá v tom, že na dávku přibližně 600 g brambor a 200 g zeleniny použijete zálivku z 200 g bílého jogurtu (třeba Hollandia), 4 kávových lžiček majonézy a 4 lžiček hořčice. Zálivku dochutíte solí, pepřem a přidat můžete pár kapek worcesterové omáčky. Z tohoto množství budete mít 5 velkých porcí salátu. Když si rozpočítáte, kolik majonézy, připadne na porci, bude to méně než jedna lžička. Ale už i takhle malé množství dodá salátu potřebný šmrnc.