Při hubnutí si samozřejmě palačinky dát můžete. Zvlášť když trochu poupravíte recept, dodržíte velikost porce a zajistíte, aby vám po jejejich snědení ,,nevystřelila“ hladina krevního cukru.
- Zkuste si vybrat recept, v němž část mouky nahradíte moukou špaldovou nebo pohankovou, případně ovesnou nebo ovesnými vločkami. Tím o něco snížíte jejich glykemický index a zvýšíte podíl vlákniny, vitaminů a minerálních látek.
- Ani tak ale palačinek nemůžete sníst více než jeden nebo dva kusy, protože byste příliš zvýšili podíl sacharidů v jídelníčku.
- Na pocukrování palačinek použijte sladidlo erythritol, xylitol nebo sukralózu.
- Pokud nechcete vzápětí dostat hlad nebo chuť na něco dalšího sladkého, naplňte palačinky tvarohem nebo řeckým jogurtem, abyste vyrovnali poměr sacharidů a bílkovin.
- Palačinky ozdobte čerstvým ovocem raději než zavařeninou.