Princip přípravy ovesných vloček, které přes noc v jogurtu změknou a jsou tak mnohem chutnější, je výborný nápad. Umožňuje totiž použít ovesné vločky hrubší, které mají nižší glykemický index, což znamená, že vás zasytí na delší dobu. Ovesné vločky jsou ale přeci jen potravinou převážně sacharidovou. Pokud k nim ještě přidáte sušené nebo čerstvé ovoce, nerovnováha bílkovin vůči sacharidům se tím ještě víc posune k sacharidovému pólu.
Jogurt, do nějž se vločky míchají, to sám o sobě ,,nevytrhne“. Pro vyrovnání poměru, tedy navýšení množství bílkovin můžete použít tvaroh smíchaný s jogurtem. Příklad s receptem a nutričními hodnotami najdete u svačiny v jídelníčku na prosinec.
Další možností je použití jogurtu a proteinového prášku. Příprava je úplně jednoduchá. Na dno skleničky se šroubovacím víčkem nasypte odměřené množství ovesných vloček (20 -30 g). Přisypte 2 lžičky proteinového prášku a promíchejte s vločkami. Dobře funguje vanilkový nebo některý z ovocných. Nalijte trochu mléka a dobře promíchejte. Přidejte jogurt, zamíchejte, uzavřete a dejte do lednice. Ráno už jen přidejte nakrájené ovoce.