Pokud si dobře vyberete, můžete si občas instantní ovesnou kaši dát. Ale mějte na paměti, že ,,domácí“ ovesné kaše mívají nižší glykemický index. Pokud totiž použijete obyčejné hrubé ovesné vločky, způsobí, ve srovnání s vločkami jemnými, používanými v instantních kaších, nižší vzestup hladiny krevního cukru po jídle. To znamená, že budete delší dobu zasyceni.
Pokud si tedy vybíráte instantní ovesnou kaši, podívejte se na poměr mezi množstvím sacharidů a bílkovin. U obyčejných je množství sacharidů přibližně 6 x vyšší než množství bílkovin. To znamená, že mívají na 100 g něco mezi 65 -70 g sacharidů a 8 – 10 g bílkovin. Naproti tomu proteinové kaše mívají maximálně 2 x více sacharidů než bílkovin. Reálně můžete očekávat 24 – 25 g bílkovin na 100 gramů.
Čtěte také:
Více k výběru instantních ovesných kaší a příklady vhodnějších typů