Superrychlý a bezmasý oběd, jakým jsou brambory s tvarohem, může mít klidně 25 g bílkovin na porci. Za vysokým obsahem bílkovin v tomto receptu stojí hlavně tvaroh na strouhání. Ten jich má skoro 30 g ve 100 gramech. V kombinaci s feta sýrem dodá pokrmu více chuti a umožní snížit množství másla. Na jednu porci tak bude stačit 8 gramů (v běžných receptech bývá počítáno s 25 – 50 g másla na porci !).
Porce je dost velká. Přesto neodhadujte množství brambor ani másla, vše raději zvažte, abyste z oběda nevytvořili kalorickou bombu.
Suroviny na 1 porci
- 200 g raných brambor
- 50 g feta sýra
- 50 g tvarohu na strouhání
- 8 g másla
- pažitka
- sůl
Postup
Vyberte menší a pokud možno stejně velké brambory. Pečlivě je omyjte a očistěte, ale neloupejte. Uvařte je ve slupce. Nastrouhejte tvaroh a feta sýr a společně promíchejte.
Rozehřejte opatrně máslo a nakrájejte nebo kuchyňskými nůžkami nastříhejte pažitku.
Na talíř rozložte brambory a posypte směsí tvarohu a sýra. Polijte máslem a dokončete pažitkou.
Nutriční hodnoty | 1 porce |
---|---|
Energie(kJ) | 1663 |
Bílkoviny(g) | 25 |
Tuky(g) | 18 |
Sacharidy(g) | 36 |